18.12.2017. - 12:42

Честитка Себастијану Курцу поводом ступања на дужност савезног канцелара Републике Аустрије

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо савезном канцелару Републике Аустрије Себастијану Курцу, са најбољим жељама за успех у раду. У писму се, између осталог, каже:

„Примите моје најсрдачније честитке за ступање на одговорну дужност савезног канцелара Републике Аустрије.
Једном приликом сте рекли да није реч само о томе да нешто будеш, већ и да нешто урадиш. Та порука је блиска сваком ко је имао част да му буде указано поверење да обавља државничку дужност и сигуран сам да Вам поверење грађана Аустрије даје снажну вољу да их водите чврсто утемељеним путем успеха и напретка. Уверен сам да ћете снагом Вашег лидерства, заснованом на споју младости и политичког искуства, донети много добробити за будућност Ваше земље, као и целе Европе.
Верујући у Вашу енергију и знање, сигуран сам да ћемо и кроз будућу сарадњу доприносити све бољим политичким и економским односима наших двеју земаља и будите уверени да Србија остаје пријатељ и поуздан партнер Аустрије. Користим ову прилику да Вам још једном захвалим за подршку коју исказујете Србији на европском путу“, наводи се у писму председника Александра Вучића.

Београд,
18. децембар 2017. године