ambasador_kanade.jpg

10.08.2017. - 15:00

Председник Вучић примиo je у опроштајну посету амбасадора Канаде Филипа Пинингтона

Председник Републике Србије Александар Вучић примиo je данас у опроштајну посету амбасадора Канаде Филипа Пинингтона

Председник Вучић захвалио је амбасадору Пинингтону на сарадњи и личном доприносу који је дао развоју односа Србије и Канаде. Двојица саговорника су оценили да је у току оживљавање политичког дијалога двеју земаља, о чему сведочи и одлука гувернера и премијера Канаде да пошаљу специјалног изасланика на недавни свечани пријем поводом ступања на дужност председника Србије. Председник Вучић је захвалио на подршци коју Канада пружа европском путу Србије.

У разговору је констатовано да се повећава прилив канадских инвестиција у Србији, али да би било корисно канадским привредницима пружити више информација о економској ситуацији у Србији, као и о могућностима за улагање. Председник Вучић је изразио очекивање да ће доћи до повећања економске сарадње, посебно у области рударства и туризма, чему би требало да допринесе и потписивање Споразума о ваздушном саобраћају и отварање директне ваздушне линије између двеју земаља.

Амбасадор Пинингтон је рекао да је током свог дипломатског мандата у Србији био сведок значајних промена и напретка српског друштва и економије. Он је пренео подршку Канаде политици унутрашње и регионалне стабилности, коју води председник Вучић. У разговору је, такође, истакнута и важност вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

Београд, 10. август 2017. године