29.03.2018. - 21:15

Разговор са Реџепом Таипом Ердоганом

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са председником Турске Реџепом Таипом Ердоганом.

У полусатном разговору председник Вучић упознао је председника Ердогана са детаљима тешког инцидента и напада које су  приштинске власти извеле на северу КиМ и изнео све чињенице које су томе претходиле. Он је истакао да је Србија била и наставиће да улаже у мир и будућност, али никоме на свету не може да дозволи понижавање сопственог народа и државе.

Председник Ердоган је нагласио да високо цени хладнокрвну и мудру реакцију председника Вучића и власти у Србији и рекао да верује да сви проблеми на КиМ могу и морају да буду решавани мирним путем.

Двојица председника сагласила су се да снага руковођења није у изазивању немира и крвопролића, већ у решавању бројних наслеђених проблема.

Председници Вучић и Ердоган анализирали су билатералне односе и констатовали су да су они у даљем успону и да очекују још ближу сарадњу између две земље и развој најближих пријатељских односа двају народа.

Током вечерашњег разговора договорено је да председник Србије ускоро оде у званичну посету Анкари, на позив председника Ердогана.

Београд

29. март 2018.