11.06.2012. - 10:27

Саопштење за јавност

Председник Републике Србије Томислав Николић наставио је данас консултације око формирања нове Владе Републике Србије,саставши се са делегацијом листе окупљене око Социјалистичке партије Србије,коју су чинили Ивица Дачић, Јован Кркобабић и Драган Марковић.

Председник Николић је истакао да ће мандат за састав нове Владе поверити ономе ко успе да обезбеди већину у Парламенту, без обзира на то из које је странке, и да је неопходно да се брзо оформи Влада, како би што пре почела да решава нагомилане економске и социјалне проблеме. Он је рекао да нашу земљу на јесен очекују додатне потешкоће око исплате обавеза по доспелим кредитима и да се мора осмислити план како да то додатно не угрози и овако лош животни стандард грађана.

Председник Николић је истакао да је Србија изгубила већ превише драгоценог времена и да се што хитније мора почети са решавањем кључних проблема са којима се грађани суочавају.

Прес служба
Председника Србије