iran_velika.jpg

21.06.2018. - 19:47

Састанак са министром индустрије, рударства и трговине Исламске Републике Иран

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром индустрије, рударства и трговине Исламске Републике Иран Мохамадом Шаријатмадаријем, са којим је разговарао о билатералним односима и економској сарадњи.

Председник Вучић истакао је да су односи двеју земаља добри и изразио наду да ће у будућности бити још бољи, нарочито у области економске сарадње.

Он је нагласио да је потребно предузети додатне напоре да се привредне везе двеју земаља унапреде и прошире. “Настојаћемо да конкретним активностима допринесемо повећању робне размене, као и да радимо на развоју укупне сарадње, посебно у области пољопривреде, грађевинарства, енергетике и туризма”, истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је изразио захвалност Ирану на досадашњем принципијелном ставу по питању једнострано проглашене независности Косова.

Министар Шаријатмадари је нагласио важност дуготрајних дипломатских односа двеју земаља и истакао да од Мешовите комисије за трговину између Исламске Републике Ирана и Републике Србије, као и Пословног форума, очекује да значајно допринесу унапређењу билатералне сарадње.

Он је председнику Вучићу уручио позивно писмо председника Исламске Републике Иран Хасана Роханија.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Београд, 21. јун 2018. године