11.05.2018. - 20:01

Телефонски разговор са председником Владе Републике Бугарске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом.

Тема веома дугог, садржајног и пријатељског разговора председника Вучића и премијера Борисова биле су, пре свега, европске интеграције, посебно уочи одржавања Самита Европске уније и Западног Балкана у Софији. Председник Вучић је потврдио да ће учествовати на Самиту 17. маја и дати допринос стабилизацији прилика на Западном Балкану, посебно између Београда и Приштине, и смиривању тензија после немилих догађаја на северу Косова и Метохије.

Председник Вучић је истакао да ће Србија наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона. Са премијером Борисовом је посебно разговарао о плановима и пројектима за гасно повезивање Србије и Бугарске и како да заједнички иступају пред снажнијим партнерима да би штитили интересе својих двеју земаља.

Београд,

11. мај 2018.